Sponsoring Jelle Stuurman Skate4Air
tegen cystic fybrosisSponsoring tegen CF

Moutonbouw Sponsort Jelle met de strijd tegen Cystic Fibrosis. Jelle gaat als vrijwilliger mee helpen en aanmoedigen; vooraf en tijdens dit evenement. Alle opbrengsten gaan direct naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Jelle is momenteel werkzaam ben bij ProQR Therapeutics. ProQR is een biotech bedrijf dat ‘disease modifying’ medicijnen ontwikkelt voor zeldzame ziektes. Één daarvan is Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). Een aantal van zijn collega’s gaan 29 januari 2016 iets bijzonders doen – ze gaan meedoen met Skate4Air!

Skate4Air-1

Skate4Air is een alternatieve Elfstedentocht van 200 km op de Weissensee in Oostenrijk en is een jaarlijks terugkerend schaatsevenement georganiseerd door de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Het is een schaatstocht waar geld mee wordt ingezameld voor de NCFS.

De meeste mensen hebben wel eens van Cystic Fibrosis gehoord. Het ziektebeeld is niet éénduidig en varieert van patiënten met weinig klachten, patiënten met (gecompliceerde) longontstekingen, tot patiënten die al vanaf een veel te jonge leeftijd in een rolstoel zitten, extra zuurstof krijgen, diabetes hebben en in afwachting zijn van een dubbele longtransplantatie. Momenteel is er nog geen genezing mogelijk maar er zijn vandaag meerdere medicijnen in ontwikkeling die het probleem van de ziekte aanpakken. Baby’s en kinderen met CF vandaag de dag wacht daarom een mooie toekomst.

Om deze toekomst werkelijkheid te maken is er echter nog wel veel onderzoek nodig. Dit is ook de reden waarom evenementen als Skate4Air worden gehouden. Een genezing voor CF is nog flink wat kilometers ver weg, maar elke geschaatste meter tijdens Skate4Air brengt ons dichterbij naar de beste definitie van CF: ‘Cure Found’.

Op de website van Skate4Air heeft Jelle, als vrijwilliger van Skate4Air, een eigen profiel waar men direct geld kan overmaken naar de NCFS. Doneren kan via iDeal of PayPal. Dit is de link naar zijn profiel: profiel Jelle Stuurman