“Van één van de lelijkste naar een van de mooiste panden van de straat.” Dat is een zin die wij op de Weesperzijde aan het eind van de werkzaamheden vaak te horen hebben gekregen. Een groot compliment voor de vakmannen. Dit was een project waar Mouton Bouw de kans kreeg om met het gehele team een heel mooi gebouw neer te zetten.

Toen we het pand voor het eerst bezichtigden waren er gedeeltes van het dak weggewaaid, kozijnen rot en de ramen gebroken. De begane grond was tot onze verbazing nog bewoond. Als eerste hebben we in de bouwkeet een bewonersavond gehouden. Onder het genot van warme chocolademelk en lekkere koeken hebben de betrokken partijen en uitvoerder kennisgemaakt met de buren; een spannende eerste kennismaking.

We hebben verteld dat er veel stond te gebeuren. Een nieuwe fundering, een geheel nieuwe kelder, het dak verwijderd en de verdiepingsvloer van twee hoog. We lieten tekeningen zien van de nieuwe dakconstructie, met de toegevoegde verdieping. Dat de gesprekken goed verlopen waren, bleek later uit verschillende nieuwe aanvragen uit de straat (voor ons een groot compliment). Met de opdrachtgever, de twee uitvoerders, constructeur en bouwkundig tekenaar hebben we minimaal elke twee weken vergaderd, eerst in de bouwkeet, later in het pand en met mooi weer op het terras langs de Amstel.

We kunnen terugkijken op een hele fijne samenwerking, waarin alles bespreekbaar bleef en gezamenlijk naar oplossingen werd gezocht. Het was ook fijn om te horen dat er inmiddels vele kijkers bij het pand geweest zijn en er dus veel belangstelling is om deze mooie appartementen te huren.

Jasper Luten
Project Leider | Mouton Bouw

Bekijk het project