Nieuws Wat er met
ons gebeurtSponsoring tegen CF

Moutonbouw Sponsort Jelle met de strijd tegen Cystic Fibrosis. Jelle gaat als vrijwilliger mee helpen en aanmoedigen; vooraf en tijdens dit evenement. Alle opbrengsten gaan direct naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Jelle is momenteel werkzaam ben bij ProQR Therapeutics. ProQR is een biotech bedrijf dat ‘disease modifying’ medicijnen ontwikkelt voor zeldzame ziektes. Één daarvan is Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). Een aantal van zijn collega’s gaan 29 januari 2016 iets bijzonders doen – ze gaan meedoen met Skate4Air!

Skate4Air-1

Skate4Air is een alternatieve Elfstedentocht van 200 km op de Weissensee in Oostenrijk en is een jaarlijks terugkerend schaatsevenement georganiseerd door de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Het is een schaatstocht waar geld mee wordt ingezameld voor de NCFS.

De meeste mensen hebben wel eens van Cystic Fibrosis gehoord. Het ziektebeeld is niet éénduidig en varieert van patiënten met weinig klachten, patiënten met (gecompliceerde) longontstekingen, tot patiënten die al vanaf een veel te jonge leeftijd in een rolstoel zitten, extra zuurstof krijgen, diabetes hebben en in afwachting zijn van een dubbele longtransplantatie. Momenteel is er nog geen genezing mogelijk maar er zijn vandaag meerdere medicijnen in ontwikkeling die het probleem van de ziekte aanpakken. Baby’s en kinderen met CF vandaag de dag wacht daarom een mooie toekomst.

Om deze toekomst werkelijkheid te maken is er echter nog wel veel onderzoek nodig. Dit is ook de reden waarom evenementen als Skate4Air worden gehouden. Een genezing voor CF is nog flink wat kilometers ver weg, maar elke geschaatste meter tijdens Skate4Air brengt ons dichterbij naar de beste definitie van CF: ‘Cure Found’.

Op de website van Skate4Air heeft Jelle, als vrijwilliger van Skate4Air, een eigen profiel waar men direct geld kan overmaken naar de NCFS. Doneren kan via iDeal of PayPal. Dit is de link naar zijn profiel: profiel Jelle Stuurman

Renovatie Utrechtsestraat

Een constructieve uitdaging in zeer korte tijd.

De nieuw te bouwen winkelruimtes in de Utrechtsestraat waren al verhuurd en de winkeleigenaren wilden graag van de kerstdrukte profiteren. De winkels moesten enkele weken open zijn voor de kerst, een flinke uitdaging.

We organiseerden een bewonersavond in het cafe op de hoek, weer eens wat anders dan de bekende bouwkeet. Vervolgens hebben we een WIOR ( Werken In Openbare Ruimte) overleg ingepland. Aanwezig waren onder andere Bouw en Woningtoezicht, de buurtregisseur. In dit constructieve gesprek hebben we de invloed op de openbare ruimte besproken.

Verbouw, onderhoud en renovatie. Amsterdam - Nederland

Tijdens het project werden ook de bouwvergaderingen in het gezellige cafe gehouden. Op kantoor werd er gevraagd waarom ik zo vaak naar het café ging, wij noemden het gekscherend ons tweede kantoor.

Ik zal de datum dat de vergunning onherroepelijk werd niet gauw vergeten. 17 april gingen we aan het werk. Als eerste hebben we de balklaag van de bovengelegen woningen verstevigd. Daarna door de bestaande vloeren de 59 heipalen aangebracht. Van 5 panden hebben we de bestaande kelders verwijderd. Vervolgens zijn de tijdelijke en gedeeltelijk definitieve staalconstructies aangebracht, zodat het gehele gebouw ( 5 verschillende panden) zoals dat in de bouw heet “op een tafel” gezet kon worden (alle bouwmuren verwijderd, en alle krachten met een staalconstructie opvangen). Er werd met verschillende kleuren staal gewerkt, zodat steeds duidelijk was wat definitief en wat tijdelijk was. Vervolgens werden de damwanden geplaatst en de te verwijderen grond afgegraven. Er werd meer dan 800 m3 meter grond afgevoerd. Er gaan ongeveer veertien volle kruiwagens in één m3; dus 11.200 kruiwagens! In het project werd meer dan 100.000 kilo staal aangebracht. Al deze werkzaamheden midden in de binnenstad op een druk punt, met vele fietsers, trambaan en drukke weg.

Verbouw, onderhoud en renovatie. Amsterdam - Nederland

Vanwege de tijdsdruk werd er doordeweeks langer, en in het weekend ook doorgewerkt. Dit werd ook opgemerkt door de omwonenden die hun medeleven aan de vakmannen toonden. Op een warme dag kwam ik met ijsjes voor de vakmannen op het werk, onderweg kwam ik een bovenbuurvrouw tegen. Enthousiast bood ik haar ook een ijsje aan. Toen bleek dat ik niet de enige met dit idee was; Zij had ook ijsjes voor de vakmannen gehaald! Ze bood meteen aan deze in haar vriezer te bewaren zodat er de volgende dag ook een nog traktatie uit te delen was. Dit is één voorbeeld uit velen tijdens dit mooie project.

Ondanks de tijdsdruk en de grote uitdagingen die dit project bood wisten we de samenwerking met de vele betrokkenen op goede voet te houden. Samen hebben we veel meegemaakt en lief en leed gedeeld. Toen de huurders het pand op tijd in gebruik konden nemen hebben we van de opdrachtgever een borrel aangeboden gekregen. Een mooi moment om een toost uit te brengen op dit fijne team en terug te kijken op een hectisch, spannend maar zeer geslaagd project.

Jasper Luten
Project Leider | Mouton Bouw

Renovatie Weesperzijde 92

“Van één van de lelijkste naar een van de mooiste panden van de straat.” Dat is een zin die wij op de Weesperzijde aan het eind van de werkzaamheden vaak te horen hebben gekregen. Een groot compliment voor de vakmannen. Dit was een project waar Mouton Bouw de kans kreeg om met het gehele team een heel mooi gebouw neer te zetten.

Toen we het pand voor het eerst bezichtigden waren er gedeeltes van het dak weggewaaid, kozijnen rot en de ramen gebroken. De begane grond was tot onze verbazing nog bewoond. Als eerste hebben we in de bouwkeet een bewonersavond gehouden. Onder het genot van warme chocolademelk en lekkere koeken hebben de betrokken partijen en uitvoerder kennisgemaakt met de buren; een spannende eerste kennismaking.

We hebben verteld dat er veel stond te gebeuren. Een nieuwe fundering, een geheel nieuwe kelder, het dak verwijderd en de verdiepingsvloer van twee hoog. We lieten tekeningen zien van de nieuwe dakconstructie, met de toegevoegde verdieping. Dat de gesprekken goed verlopen waren, bleek later uit verschillende nieuwe aanvragen uit de straat (voor ons een groot compliment). Met de opdrachtgever, de twee uitvoerders, constructeur en bouwkundig tekenaar hebben we minimaal elke twee weken vergaderd, eerst in de bouwkeet, later in het pand en met mooi weer op het terras langs de Amstel.

Weesperzijde 92 Amsterdam - na de renovatie

We kunnen terugkijken op een hele fijne samenwerking, waarin alles bespreekbaar bleef en gezamenlijk naar oplossingen werd gezocht. Het was ook fijn om te horen dat er inmiddels vele kijkers bij het pand geweest zijn en er dus veel belangstelling is om deze mooie appartementen te huren.

Jasper Luten
Project Leider | Mouton Bouw

Bussen beplakt

De bussen van Mouton Bouw zijn beplakt met het nieuwe logo.
Zo ziet u meteen waar er vakwerk geleverd wordt!

Mouton Bouw bus beplakt met nieuw logo
Om ons vakwerk online te bekijken verwijzen we u graag door naar onze

Nieuwe bouwcontainers

Bouwcontainer - Mouton Bouw - AmsterdamWarme koffie en een stijlvol onderkomen.
Op een lege maag kan niet hard gewerkt worden, dat weet iedereen. Om te zorgen dat Mouton Bouw in stijl eet hebben we nieuwe bouwcontainers laten maken, natuurlijk in lijn met de rest van onze huisstijl. Bent u bij één van onze projecten in de buurt kom dan gerust eens bij ons langs, de koffie staat voor u klaar.

Nieuwe website

Samen met de mensen van MIAX hebben wij onze online identiteit in een beter passend jasje gehesen. Mouton Bouw en MIAX hebben samen de kwaliteiten waar we trots op zijn bekeken en dat is door vertaald naar de website die u nu voor u ziet. Wij horen graag wat u van onze nieuwe website vindt.