MARKT SLAGKRACHT CREËREN IN DE BOUWSECTOR: AMSTERDAMS BOUW- EN ONDERHOUDSBEDRIJF IJBOUW VOEGT ZICH BIJ BILTZ

Amsterdam, 20 januari 2023 – IJbouw, specialist in utilitaire en civiele bouw en het verduurzamen van vastgoed, sluit zich per heden aan bij branchegenoot Biltz. Door de krachten te bundelen kunnen beide Amsterdamse ondernemingen nóg beter inspelen op de steeds complexere en grotere vraagstukken van opdrachtgevers rondom de energietransitie. Met dit partnerschap versterken de ondernemingen hun positie in de markt op het gebied van o.a. bouw, vastgoedonderhoud en verduurzaming.

 

Complementair aan elkaar

Michel Hilligehekken, directielid Biltz: ‘’In de huidige markt is groeien noodzakelijk, als je de ontwikkelingen bekijkt binnen de bouwbranche van de afgelopen jaren. Dit zijn ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en de daarbij horende energietransitie binnen bestaande huisvesting. Door samen te werken creëer je slagkracht in de markt in Groot Amsterdam: samen staan we sterk. Op deze manier kunnen we onze klanten en opdrachtgevers een breed scala aan expertises en diensten aanbieden. Daarnaast biedt deze samenwerking nieuwe kansen en nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden, niet alleen voor het bedrijf als geheel maar ook voor onze mensen. Op deze manier kunnen wij talenten een breder platform bieden om zich te ontwikkelen, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.’’

 

Martin Eman, directielid IJbouw: ‘’In Biltz hebben wij de perfecte partner gevonden, omdat zij een mooie aanvulling bieden op onze specialismen. Waar wij als IJbouw nu vooral vaste contracten hebben met overheden, onderwijsinstellingen en multinationals en gespecialiseerd zijn in civiele techniek, voert Biltz juist vooral projecten uit voor woningcorporaties en VvE’s en zijn gespecialiseerd in onderhouds- en verduurzamingscontracten voor o.a. wooncomplexen. Niet alleen vanwege de complementaire specialismes hebben wij Biltz geselecteerd, maar juist ook op bedrijfscultuur en DNA. Onze visies sluiten naadloos op elkaar aan. Een perfecte match dus.’’

 

‘’We zitten niet in elkaars vaarwater, waardoor er een mooie aansluiting ontstaat op het gebied van disciplines en opdrachtgevers. Daarnaast is er een goede connectie op persoonlijk vlak en zijn de collega’s van IJbouw een echte aanwinst voor het grotere team.’’ vervolgt Michel Hilligehekken. 

 

Over de groep

Biltz en haar zusterbedrijven bestond tot dit moment uit drie bedrijven: Biltz (ontstaan in 2012), Mouton (aangesloten in 2019) en TBK (aangesloten in 2021). De Biltz Groep is toonaangevend in Groot Amsterdam op het gebied van duurzame renovaties, onderhoud van residentiële en niet-residentiële gebouwen en installatietechniek. IJbouw is het vierde bedrijf dat zich voegt bij de groep. Met behulp van investeerder Nordian Capital kan de groep een stevig front vormen.

 

Oog voor de toekomst

IJbouw zal zelfstandig blijven opereren onder zijn eigen naam. De komende maanden zullen gebruikt worden om een gezamenlijk traject in gang te zetten, waarbij het logo en de huisstijl omgezet worden naar een algemene huisstijl. Dus met behoud van de eigen naam en unieke kracht, maar wel als duidelijk onderdeel van één familie. Daarnaast zal de gehele groep zich blijven ontwikkelen op het gebied van verduurzaming, de focus de aankomende maanden liggen op de interne optimalisatie en de ontwikkeling van het individu. Onze mensen staan hierbij centraal.  

Terug naar overzicht