NOG MEER SAMENWERKING, NOG MEER SLAGKRACHT: ROTTERDAMS BOUW- EN ONDERHOUDSBEDRIJF MEERBOUW VOEGT ZICH BIJ BILTZ

Amsterdam, 30 maart 2023  – Meerbouw Rotterdam, integraal aannemer en specialist in het verduurzamen van scholen en woningen, transformatiebouw en vastgoedonderhoud, sluit zich per heden aan bij branchegenoot Biltz. Door de krachten te bundelen kunnen beide organisaties hun slagkracht vergroten en nóg beter inspelen op de steeds complexere en grotere vraagstukken van opdrachtgevers in de huidige markt. Als partners verbreden Biltz, Mouton, TBK, IJbouw en Meerbouw elkaars kennis op het gebied van onderhouds- en verduurzamingscontracten voor o.a. woningcorporaties en VvE’s. Met dit partnerschap versterken de ondernemingen hun positie in de markt op het gebied van o.a. bouw, vastgoedonderhoud en verduurzaming.


Complementair

Michel Hilligehekken, directielid Biltz: ‘’In de huidige markt is groei noodzakelijk, met name gezien de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en de daarbij horende energietransitie van bestaande huisvesting. Door samen te werken creëren we slagkracht: samen staan we sterk. Op deze manier kunnen we onze klanten en opdrachtgevers een breed scala aan expertises en diensten aanbieden, zowel in Groot Amsterdam als Rotterdam/Rijnmond en Utrecht. Daarnaast biedt de samenwerking nieuwe kansen en ontwikkelingsmogelijkheden, niet alleen voor de groep, maar ook voor onze mensen. Wij kunnen talenten een breder platform bieden om zich verder te ontwikkelen, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.’’

Jan Anker, directielid Meerbouw: ‘’Het DNA en de bedrijfscultuur is hetgeen wat mij zo aansprak in Biltz en haar zusterondernemingen. Onze kernwaarden en onze visies komen voor een groot gedeelte overeen en daarnaast is er een goede aansluiting op persoonlijk gebied. Daarbij kunnen wij onze krachten bundelen binnen onze specialismen: Transformatie, Verduurzaming, Scholen en Vastgoedonderhoud en deze specialismen ook geografisch uitbreiden.’’

‘’We zitten niet in elkaars vaarwater, waardoor er een mooie aansluiting ontstaat op het gebied van disciplines, opdrachtgevers en geografische expansie. Daarnaast is er een goede connectie op persoonlijk vlak en zijn de collega’s van Meerbouw een echte aanwinst voor het hele team binnen de groep.’’ vervolgt Michel Hilligehekken.

 

Over Biltz en haar zusterbedrijven

Biltz  en haar zusterbedrijven zijn toonaangevend in Groot Amsterdam op het gebied van duurzame renovaties, onderhoud van residentiële en niet-residentiële gebouwen en installatietechniek. De groep bestond tot dit moment uit vier bedrijven: Biltz (ontstaan in 2012), Mouton (aangesloten in 2019), TBK (aangesloten in 2021) en IJbouw (aangesloten in 2022). Meerbouw is het vijfde bedrijf dat zich bij de groep voegt, gesteund door investeerder Nordian Capital.


Oog voor de toekomst

Meerbouw blijft zelfstandig en behoudt haar eigen naam en kracht. Wel zullen het logo en de huisstijl de komende maanden worden omgezet, zodat de vijf zusterbedrijven één familie vormen. De gehele groep zal zich blijven ontwikkelen op het gebied van verduurzaming en de ontwikkeling van het individu. Onze mensen staan hierbij centraal.  

Terug naar overzicht