Werkzaamheden uitvoeren terwijl de bovenliggende etages bewoond zijn

We kregen de opdracht om een grote renovatie uit te voeren aan een pand in de Leidsestraat in Amsterdam. De Leidsestraat is een drukke winkelstraat waar van vroeg tot laat trams doorheen rijden. Daardoor was er veel overleg nodig met onder meer de politie, de brandweer en het gemeentelijk vervoerbedrijf.

Er was een compleet nieuwe fundering nodig, inclusief een kelderbak onder het gehele pand, terwijl de vrije hoogte overal 3 meter was. Daarvoor gebruikten we stalen balken van 36 cm hoog, die 250 kilo per strekkende meter wogen. We moesten de werkzaamheden uitvoeren terwijl de tweede, derde en vierde etage bewoond bleven.

De buren aan de ene kant is hotel Dikker & Thijs en aan de andere kant een ijssalon. Het lastige was dat het hotel wilde dat we pas in de loop van de ochtend aan het werk gingen, zodat we de hotelgasten niet te vroeg zouden storen. En de ijssalon wilde juist dat we wel vroeg zouden beginnen, want dan waren er nog geen klanten … Als compromis is besloten dat we tussen 7.30 en 12.00 uur zouden werken.

Normaal gesproken zijn schadeclaims niet leuk, maar dit keer was het wel grappig. De eigenaar van een nabijgelegen pand claimde dat er door onze werkzaamheden scheuren in een muur waren ontstaan. Maar toen hij zijn claim indiende, waren we nog helemaal niet begonnen …

Terug naar overzicht