Dit project betrof een grote renovatie van een pand in een drukke, Amsterdamse winkelstraat, waarvan de bovenliggende etages bewoond bleven. We moesten een compleet nieuwe fundering aanbrengen, inclusief een kelderbak onder het gehele pand, terwijl de vrije hoogte overal 3 meter was. Daarvoor gebruikten we stalen balken van 36 cm hoog, die 250 kilo per strekkende meter wogen.

Alleen ’s ochtends uitvoeren

We kregen de opdracht om een grote renovatie uit te voeren aan een pand in de Leidsestraat in Amsterdam. Dat is een drukke winkelstraat waar continu trams doorheen rijden. Daarom moesten we veel overleggen met onder meer de politie, de brandweer en het gemeentelijk vervoerbedrijf.

De tweede, derde en vierde etage bleven bewoond tijdens de werkzaamheden. Het pand ligt tussen hotel Dikker & Thijs en een ijssalon. Het hotel wilde dat we pas in de loop van de ochtend aan het werk gingen, zodat we hun gasten niet te vroeg zouden storen. Maar de ijssalon wilde juist dat we vroeg begonnen, want dan hadden ze nog geen klanten … Uiteindelijk is besloten dat we tussen 7.30 en 12.00 uur mochten werken.
Nog voordat we überhaupt begonnen waren, hadden we al de eerste schadeclaim aan onze broek. De eigenaar van een nabijgelegen pand claimde namelijk dat er door onze werkzaamheden scheuren in een muur waren ontstaan. Hij wist blijkbaar niet dat we toen dus nog moesten beginnen.

Werkzaamheden
  • nieuwe fundering aanbrengen
  • kelderbak plaatsen onder het gehele pand