In Zoetermeer moest van 3 flats het energielabel verbeterd worden om het bewonerscomfort te vergroten. Het ging om 54 woningen met in totaal 162 appartementen. Daarmee hadden we in feite 162 extra opdrachtgevers.

De werkzaamheden bestonden uit het optimaliseren van het ventilatiesysteem, het vervangen van de cv-ketels door hr-ketels, het isoleren van de gevel en het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Daarnaast moesten we asbest verwijderen en de buitenkant schilderen.

We wilden de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk beperken. Daarom hebben we een bewonersavond georganiseerd en een bewonersbrochure opgesteld. Ook hebben we elke bewoner persoonlijk gebeld om de planning en uitvoering door te nemen. Van elk appartement moest een bewoner anderhalve dag thuis zijn, zodat we de werkzaamheden in hun appartement konden uitvoeren. Uiteraard hebben we bij de planning en de uitvoering zo veel mogelijk rekening gehouden met hun wensen.

We hebben eerst 3 proefwoningen onder handen genomen en daarna de uitvoering geëvalueerd met alle betrokkenen. Maar in goede samenwerking met de beheerder en de bouwkundig begeleider hebben we al die problemen opgelost.